o nakitu

Nakit, ki ga izdelujem je izdelan iz kovin bakra in medenine.

Baker ima lepo rdečkasto rjavo barvo in je zaradi svojih lastnosti vsestransko uporabna kovina. Velja za eno najstarejših kovin in seveda se je že od vsega začetka uporabljal tudi za izdelavo nakita in se uporablja še danes.

Zaradi svoje mehkobe in prožnosti omogoča različno oblikovanje, prav tako nam omogoča različne barvne odtenke, ki jih dobimo z različnimi obdelavami. Lahko je svetel in bleščeč ali pa mu s patino pričaramo antični videz.

Vse bolj pa svoje kose nakita kombiniram tudi z medenino.

Medenina je zlitina bakra in cinka, njena barva je rumenkasta, podobna zlatu. Čeprav v zlitini prevladuje baker, pa je medenina trši material kot sam baker in ga je zato tudi težje oblikovati in zahteva drugačne tehnike oblikovanja.

Kombinacija dveh kovin prijetnih »toplih« barv, različnih obdelav, različnih oblik in tehnik nakitu dajo posebnost in unikatnost.

 

Zdravilne učinkovitosti

Čeprav je pri mojem nakitu poudarek na estetiki in sporočilu, pa ima nakit v bakru tudi veliko zdravju koristnih lastnosti. Nošenje bakrenega nakita blaži težave artritisa in revmatičnih obolenj, pomaga pri čiščenju strupov iz telesa, povečuje energijo in zmanjšuje različna vnetja.

 

Vzdrževanje

Baker je kovina, ki s časoma oksidira.

Ves nakit, ki ga izdelam (razen, če so želje strank drugačne) je zaščiten s prozornim lakom, kar daje nakitu lesk in mu podaljšuje obstojnost, vendar se pri kosih, ki so v neposrednem stiku s kožo s časoma na teh delih pojavi oksidacija, ki nakitu da temnejši „antični“ videz. Če vam je ljubše, da se nakit sveti se ga vedno lahko na novo očisti in spolira.

Ob nakupu nakita vam nudim 1x letno brezplačno čiščenje. Vaši so le stroški pošiljanja nakita na moj naslov. Ob nakupu boste prejeli bon, ki vam bo to omogočal.

Da pa bi nakit kar najdalj časa obdržal svoje barve je priporočljivo upoštevati naslednja priporočila:

  • odstranite nakit med tuširanjem in drugo osebno nego
  • odstranite nakit med kopanjem v bazenih, morju, jezerih, …
  • odstranite nakit med telesno aktivnostjo, ki vam povzroča dodatno potenje
  • pazite, da nakit ne pride v stik s kozmetičnimi sredstvi (parfum, kreme), ki zanjo biti zelo agresivna in na nakitu lahko pustijo madeže
  • ne hranite nakita v prostorih kjer je veliko vlage (kopalnica)
  • priporočjivo je hranjenje nakita na suhem in temnem prostoru (lahko tudi v škatlici, ki ste jo prejeli z nakitm)

Navedena priporočila niso namenjene le za hranjenje bakrenega nakita ampak veljajo za kakršenkoli nakit.

 

Nakup in naročanje

Izdelki, ki so predstavljeni v spletni trgovini so na zalogi in so dobavljivi takoj, naročilo se izvede preko spletne trgovine. Če pa bi želeli nakit po svojih željah me kontaktirajte preko spletnega obrazca oziroma naslova: info@gravirka.si